Finn din nesekirurg!

Hva gjør denne Nettsiden?

Denne nettsiden hjelper deg med å finne de beste nesekirurgene i ditt område! Se listen til venstre for å velge hvor Du bor. 

Neseoperasjon – Bakgrunn og historie

Nesekirurgi har en av de de absolutt lengste dokumenterte historiene i medisinsk historie. Helt tilbake til år 800 f Kr kan man finne bevis for at man gjennomførte operasjoner på nesen. På verdensbasis er neseplastikker i dag et av de mest populære inngrepene innen kosmetisk kirurgi.

Det er mange grunner til at noen ønsker å forandre nesen sin. Nesen er en av de viktigste faktorene som gir ansiktet det uttrykket det har. Både ved medfødte tilstander, senere skader, pusteproblemer eller om du rett og slett ønsker å endre nesens form og utseende for å få den til å se ut mer slik du vil ha den, kan våre plastikkirurger hjelpe deg med å finne ut om en neseoperasjon er et alternativ for deg.

Det finnes ikke en lik neseoperasjon, alle har et forskjellig utgangspunkt og ulike ønsker. Nesen har også en vital pustefunksjon som ikke må endres. Neseoperasjoner er derfor et av de meste krevende inngrepene innenfor plastisk kirurgi. Det finnes mange dyktige kirurger som er spesialister på neseplastikk, så du kan være sikker på at du er i trygge hender.

Hvis du er usikker på om du skal gjennomføre en neseoperasjon anbefales det at du ser denne videoen:

 

Hvem kan opereres?

Alle friske pasienter som ikke er allergiske for bedøvelsesmidler, kan få gjort en neseplastikk. Vi opererer ikke pasienter som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har alvorlige spiseforstyrrelser. Pasienter som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå en neseplastikk. Alle plastikkirurger i Norge er underlagt strenge etiske regler for plastikkirurgi, utarbeidet i samarbeid med Den Norske Legeforening. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, noe som også selvsagt gjelder neseplastikk.

Eksempel på en neseoperasjon

For mer informasjon kan du lese denne artikkelen om nesekirurgi.